Tanda bahaya pada kehamilan yang tidak boleh diabaikan

Bila uolls start pregnant, tak semestinya sihat sepanjang kehamilan. Ada waktu sakit itu datang. Cuma kuat atau tak dan bahaya atau selamat. Ada sebahagian tanda bahaya yang uolls kena tahu dan perlu di segerakan rujuk dengan doktor.

Uolls kena ingat, bila usia kandungan masih muda, tak di galakkan buat perkerjaan yang lasak atau terlalu aktif. Angkat benda berat pun sebaiknya elakkan. Kadang-kadang ia antara punca tanda bahaya ni datang.

Sakit mencucuk-cucuk di bahagian tengah atau atas perut samada rasa muntah ataupun tidak, ia membawa beberapa maksud seperti :

-Ketakcernaan yang teruk.
-Jangkitan virus dalam perut.
-Keracunan makanan.

Jika usia kandungan masuk separuh masa kedua kehamilan, ia mungkin menandakan praeklampsia. Ia satu masalah yang memerlukan rawatan segera. Dan jika sakit perut di bahagian bawah, ia tanda ligamen tertarik dengan kuat atau ia mungkin kehamilan ektopik, keguguran, kelahiran pramatang atau fibroid menyusut dan berdarah.

Sekiranya alami simptom yang uolls rasa mengugat perkembangan janin, Kak Ekin nasihatkan segera berjumpa dengan doktor. Apa pun berhati-hati dengan pergerakan uolls. Sekiranya kandungan tiada masalah, berdoa banyak-banyak supaya janin kekal sihat dan lahir sempurna. Untuk menggalakkan nutrisi tambahan, uolls consume #milkupcandy secara konsisten.

#milkupcandymalaysia
#tipssharingmilkupcandy
#terbuktiberkesan
#supportbreastfeeding

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *